Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
Език
Меню
Профил
Език

Cabrinha обяви нов собственик

Дата: 2020-02-13

Нова собственост в навечерието на 20-ата годишнина на Cabrinha

Pete Cabrinha и Water Bound Investments купуват CABRINHA

Мауи, Хавай - 12 февруари 2020 г.

 

Cabrinha, световен лидер в оборудването за кайтсърф, инвестира в бъдещето! Емблематичният бранд за кайтсърфинг, основан през 2000 г. от съименника и пионер в сърф индустрията Пит Кабрина, днес обяви нова собственост в навечерието на 20-годишния юбилей на компанията. Pete Cabrinha, заедно с Water Bound Investments, воден от бившия професионален кайтсърфист и дългогодишния професионален раидър на Cabrinha Jon Modica, си партнират в покупката и бъдещото развитие на активите на марката Cabrinha.

 

В допълнение към продължаването на наследството на Cabrinha като ключов иновативен двигател и пазарен лидер в сърф сегмента - особено в кайтсърфа - новата структура на собственост се основава на скорошното преместване на седалището на марката обратно в родното място на Cabrinha на северния бряг на Мауи, Хавай, където Пит ръководи маркетинга и разработването на продукти.

 

Според основателя и директора на марката Pete Cabrinha, Екипът на Cabrinha и аз сме изключително развълнувани от това, което означава тази инициатива за развитието на марката. Тази нова структура отключва нашата способност да бъдем безпрепятствени по отношение на дизайна и иновациите, да бъдем по-бързи и да имаме капацитет за разширяване на нашата гама от продукти. Тази изискана организация ни дава възможност за неограничен достъп до ресурси за дизайн и разработка, създава по-тясна връзка с нашите индустриални партньори и в крайна сметка поставя нашите клиенти в центъра на нашето ненадминато преживяване на водни спортове.

 

Изследователската и развойна база на компанията в Мауи е идеално разположена за тестване при всякакви ветрови и водни условия. Най-значимите водни спортове през последните 30 години идват от Мауи и Кабрина изигра главна роля в пионерството на всеки един от тях. Хавайският остров отдавна е известен като епицентър на уиндсърф, сърф, кайтсърф и фойлдборд от самото начало на всеки спорт. Днес Maui е доказателство за най-добрите световни продукти за водни спортове и предпочитано място за водещи атлети на вятър и вълни.

 

С Modica като нов председател, Cabrinha ще се съсредоточи върху развитието на продуктите и партньорствата си с международни спортисти и посланици, винаги основани на кайтсърфинг и начина на живот на пътуванията и приключенията.

 

„Като част от семейството на Cabrinha от 2003 г., аз се възползвах от възможността да работя заедно с Pete и други ангажирани инвеститори да закупят марката, за да я върна у дома, където всичко е започнало. Вече сме изцяло американска компания, подкрепена от страстен екип от активни кайтбордисти, готови да тласнат бъдещето на нашия спорт и нашата индустрия напред “, казва Джон Модика и добавя:„ Най-вече нашият екип е семейство от подобни хора. мислещи личности, които са работили помежду си от години. Заедно ние направихме сигурен преход за нашите потребители и търговски партньори. “

 

За да поеме ролята на изпълнителен директор на Cabrinha, Модика назначи Кент Маринкович, президент на Adventure Sports Inc., водещ дистрибутор в света на Cabrinha Kites.

 

След като е служил на компанията от самото й начало, ветеранът от индустрията с над 30-годишен опит в сърф бизнеса е готов да поведе Кабрина в следващата глава.

 

„Вдъхновяващо беше да работя с Пит от самото начало на спорта. Неговата способност не само да идентифицира новаторски тенденции, но и да взема големите решения да ги възприеме в критични моменти помогна да оформи цялата ни индустрия както от гледна точка на ефективността, така и от гледна точка на безопасността. Той е визионерът на нашата игра “, каза Кент Маринкович, изпълнителен директор на Cabrinha.

 

Съгласно новата собственост, дистрибуцията на продукти с марка Cabrinha ще работи извън Маями, Флорида. Предлага се в 70 страни по целия свят, Cabrinha е специализирана в кайтсърфинг, дъски, кайт и аксесоари, дъски от фолио и крила. Те спонсорират най-добрите спортисти в сърф спортовете, за да си сътрудничат в развитието и маркетинга.

 

„Cabrinha осигурява качество, иновации и последователност през последните двадесет години. Кайтсърфистите по целия свят, включително много от елитните спортисти в спорта, разчитат на нашите продукти, което е ключов компонент на успеха на нашата марка в развитието. " заяви основателят на компанията, пионерът на сърфистите, роден в Хавай, Пийт Кабрина.

 

През последните две десетилетия Кабрина допринася за основни технологии в спорта на кайтсърфинга. Иновативните основни етапи включват въвеждането на първия широко разпространен хвърчил с лък с пускането през 2006 г. на революционния модел арбалет, който промени света на кайтсърфинга завинаги. Тази технология предостави на ездачите значително увеличени диапазони на вятъра и огромно въздух, като същевременно подобри значително безопасността. Арбалетът пусна марката Cabrinha в стратосферата, последвана от легендарния кайт Switchblade, който продължава да царува като най-продавания модел кайтсърф в света до ден днешен.

 

По време на двадесетата годишнина на марката Pete Cabrinha каза: „Последните 20 години бяха невероятно време за Кабрина и спорта за кайтсърф. През последните две десетилетия обновихме пътя си ... поемахме рискове, печелехме награди, коронясвахме се шампиони и отпразнувахме възхода на нашия невероятен спорт. Но най-вече останахме любопитни. Непрекъснато се оглеждаме зад ъгъла, за да видим какво идва ... и накъде сме се насочили. "

 

Последните постижения включват освобождаването през 2016 г. на системата за контрол на Fireball на Cabrinha, която получи престижната награда IDEA от Американското дружество на индустриалните дизайнери за иновативния си дизайн и производство. Същата година Cabrinha въвежда чистата технология Profile Panel като забележителен напредък в дизайна на кайт, със стратегически разположени панели, осигуряващи върховен контрол върху аеродинамичните профили в хвърчилото.

 

През 2019 г. международното списание „The Kitemag“ обяви Moto Kite Cabrinha за най-добрият тест Guide в категорията Allrounder, докато Contra Kite взе най-добрите заслуги в категорията Lightwind Kites. Това постижение се повтаря отново през 2020 г. Иновативното наследство продължи и през 2020 г. с пускането на материали от Нано-Рипстоп за балдахин. Комбинирайки 3 мм микро двоен модел рипстоп и ексклузивно покритие, свързано с плазмена обработка, Nano-Ripstop осигурява допълнителна здравина, намалено удължение и дълголетие за повишаване на производителността при всеки хвърчил.

 

Освен проектирането на новаторски продукти с емблематичен графичен дизайн, Cabrinha винаги е поддържал тясна връзка със спортните трейлъри и спортисти. Кабрин Кайтс са карани до върха на подиумите и Световните турнирни първенства по състезания по фрийстайл, сърф, уейкстайл и скорост.

 

Посланиците на марката включват многократния световен шампион по скорост на кайт Роб Дъглас, световният шампион по кайт парк Anelous Lammerts и шампионите на световната вълна Keahi de Aboitiz и Moona Whyte до бразилския адаптен атлет Фернандо Фернандес.

 

Тази постоянна връзка с културата и начина на живот на сърф спорта проправи пътя към предстоящата глава на еволюцията на марката на Cabrinha.