Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
Език
Меню
Профил
Език
НачалоМарки

Kemper Snowboards

Филтри
Kemper Snowboards

Kemper Snowboards

Kemper Snowboards е официално основана през 1987 г. от Дейвид Кемпер, който прави първите дъски в гаража си в Онтарио, Канада, датиращи от зимата на 1984/85 г. След като марката започна да набира скорост, Кемпер мести за сноуборд сезон 1988/89 производството на дъски във фабрика за сноуборд в Монреал, Канада. През 1989/90 г. производството на сноуборд се премества в Австрия.

Kemper Snowboards бързо се превърща в една от най-големите сноуборд марки в историята на сноуборда и се конкурира директно с Burton Snowboards, Sims Snowboards и Barfoot Snowboards. Марката за сноуборд Kemper беше най-добре запомнена с пълното възприемане на неоновия период на сноуборда както в техните сноуборд графики, така и в невероятната им гама от фънки връхни дрехи.

През 1989 г. бизнесът процъфтява и Kemper имат един от най-добрите професионални сноуборд отбори за своето време. В крайна сметка Дейвид Кемпер си партнира с дистрибуторска компания за уиндсърф в Глендейл, Калифорния, наречена Romney Group, която добавя Kemper Snowboards към своето портфолио от сноуборд марки. През това време Дейвид се премества в Калифорния, за да помага в надзора на бизнеса, управлението на екипа и нарастващата продуктова линия. През 1992 г. Дейвид продава останалите си акции от компанията, за да се съсредоточи върху образованието си в колеж.

През 1994 г. компанията е продадена на компания за ролери на източното крайбрежие. Няколко години по-късно Kemper Snowboards официално излеза от бизнеса.

През зимата на 2018 г. Jib Hunt, бивш професионален сноубордист, лансира отново марката Kemper Snowboards. През лятото на 2019 г. Hunt мести централата на Kemper от източното крайбрежие в Хебър Сити, Юта, за да позиционира по-добре сноуборд марката за растеж и представяне на сноуборд сцената в Юта.

8

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»

Нови продукти

Най-продавани

Новини